S’obre la convocatòria de subvencions OEPM per l’any 2017

El passat 25 d’abril de 2017 es va publicar, en el Butlletí Oficial de l’Estat, la convocatòria de subvencions per al foment de les sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyols i en l’exterior per a l’any 2017 que convoca anualment l’OEPM.
El període subvencionable coincideix amb la convocatòria de l’any 2016, la qual va ser cancel·lada per falta pressupostària.
 

Objectius de les ajudes

  • Estimular la protecció internacional de la tecnologia a través de les patents o dels models d’utilitat, contribuint a la millora de la competitivitat de les empreses espanyoles que han emprès la recerca de mercats internacionals i europeus.
  • Fomentar la protecció de les invencions nacionals de PIME i persones físiques a través de patents o de models d’utilitat.

 

El termini per presentar la sol·licitud és del 26 d’abril al 25 de maig de 2017

 

Ajudes que es convoquen per al 2017

  • Subvencions a l’extensió d’una sol·licitud d’una patent o d’un model d’utilitat en els procediments de concessió nacionals o regionals. Entre els tràmits subvencionables s’inclouen diversos. Són els tràmits de sol·licitud, informe de recerca, examen o concessió, anualitats de l’EPO i validació de Patent Europea.
  • Subvencions a les activitats realitzades dins del procediment internacional PCT, ja siguin tràmits de sol·licitud, cerca internacional o examen preliminar
  • Subvencions a les sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyols (tràmits de sol·licitud i/o informe de recerca (IET)).

 

Termini de presentació

El termini per presentar les noves sol·licituds de convocatòria, així com per cancel·lar el procediment, és del 26 d’abril al 25 de maig de 2017. Les sol·licituds aprovades en la convocatòria 2016, seguiran el seu curs.
 
Vols conèixer més detalls? Consulta l’enllaç al BOE del 25.04.2017
 
 

Vols sol·licitar una patent? No saps com fer-ho? A Ramió Assessors d’ajudem a aconseguir-ho. Contacta’ns!